''Rust, natuur en aan riviertje gelegen''
 
 

De omgeving van Camperplaats Hancate

Op een heerlijke plek in Hellendoorn ergens tussen de bossen, het groen en aan meanderende rivier de Regge verscholen ligt Camperplaats Hancate. De ruim opgezette camperplaats ligt aan het prachtige natuurgebied de Velderberg, met op steenworp afstand de Lemelerberg bekend om zijn prachtige heidegebied. 

Hancate is een buurtschap in de streek Salland, Gemeente Hellendoorn die wordt doorkruist door rivier de Regge die al meanderend zich een weg baant door het prachtige heuvellandschap vol met bossen, heuvels, heide en natuur. Camperplaats Hancate is dan ook een heerlijke uitvalsbasis voor heerlijke fiets- en wandeltochten die bij de camperplaats al starten. Ook andere vormen van recreëren zoals vissen, kanovaren of suppen kan regelrecht vanaf onze camperplaats. Zoekt u liever een iets rustiger activiteit zoals golfen? Er ligt een heuse golfbaan op enkele kilometers afstand van de camperplaats.

Of gewoon even helemaal niets....... genieten van de rust, het groen en de vogeltjes om je heen in deze al zo drukke samenleving. 

Fietsroutes en wandeltochten

Camperplaats Hancate ligt regelrecht aan een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk met een verscheidenheid aan knooppunten die leiden van het ene naar het andere natuurgebied. Uiteraard kennen wij de omgeving als geen ander en hebben de mooiste routes voor u uitgewerkt, die u vervolgens gratis kunt downloaden via onze Wi-Fi verbinding, om ze vervolgens online of offline te kunnen volgen. Op ongeveer 300 meter van de Camperplaats begint bijvoorbeeld de ''vensterbaankies'' route . De ''vensterbaankies'' route is een wandelroute van 3 verschillende afstanden die u langs de mooiste paden laat leiden dwars door het natuurgebied de Velderberg. Of kiest u liever per fiets de Regge route? De mooiste routes door het Sallands Twentse landschap beginnen al als u de camperplaats af gaat. Tevens loopt de toeristische trekpleister het Pieterpad vlak langs de camperplaats. Deze wordt aangeduid als Pieterpad route etappe 10 op de kaart.    

Kanoën of suppen met een supboard

Direct naast de camperplaats ligt een zijtak van Rivier de Regge, prima om een stukje te kanoën of te suppen. Via de aangelegde helling is dit water perfect bereikbaar. Voor de echte liefhebbers van kanoën of suppen en tevens ook onze TIP! 300 meter vanaf de camperplaats begint de meanderende rivier de Regge. Vanaf de (boot)trailerhelling die hier is kun je makkelijk het water op. Kilometers door het kronkelende landschap kanoën of suppen al genietend van de prachtige omgeving. Zelf de kano of supboard mee, of u kunt kiezen om te huren aan de andere kant van de weg, of in het dorp zelf. 

Eten en drinken

Natuurlijk weten wij wat lekker eten en drinken is, ook dat hoort bij ontspannen en recreëren. Er bevindt zich namelijk een restaurant binnen 150 meter van de camperplaats. Tevens biedt het dorp Hellendoorn voldoende mogelijkheden op culinair gebied. Folders hiervan zijn te vinden in het informatiehuisje.  

Informatievoorziening

Op de camperplaats voorzien wij u van divers informatiemateriaal in de vorm van o.a folders, geschriften en andere materialen. Natuurlijk kunt u ons altijd aanspreken als we over de camperplaats lopen. 

Enkele activiteiten & bezienswaardigheden tips op loop- en fietsafstand in de omgeving!

Pitch & Putt Lemele golfbaan (5,1 km)

Landgoed Schuilenburg met fluisterbootjes verhuur Hellendoorn (4,0 km) 

Pittoreske dorp Hellendoorn met winkels en musea (5,9 km)

Bakkerij- en ijsmuseum Hellendoorn (5,9 km) 

Openluchtzwembad Den Ham De groene Jager (6,1 km)

Avonturenpark attractiepark Hellendoorn (6,8 km)

Outdoorcentrum Ommen (7,2 km)

Sallands landbouwmuseum De Laarman Luttenberg (7,3 km)

Zwembad Ravijn Nijverdal (8,0 km)

Memory museum Nijverdal (8,9 km)

Kartplaza Actionworld Nijverdal (11,5 km).

Koe safari Erve Vechtdal Ommen (14,1 km)

Steile oever rivier de Regge